IMG_1726

Nīlas dāvana

Līdz ar mūsu iestāšanos Eiropas Savienībā tiek daudz runāts par eiropeisko identitāti. Tieši nonākot Ēģiptē, kur valdošā reliģija ir islāms, kur piecreiz dienā var dzirdēt mošeju kalpotāju aicinājumus uz lūgšanu, klejojot pa Kairas vecpilsētas ieliņām, redzot cik viss apkārt tomēr ir atšķirīgs no tā,ko mēs esam pieraduši redzēt pie sevis un tepat blakus vecajā labajā Eiropā, saprotamāks kļūst filozofu, politiķu un vēsturnieku vēstījums par Rietumu un Islāma civilizāciju atšķirībām.

Skatīt
IMGP0334

Ceļotāja piezīmes par Nīlas un piramīdu zemi Ēģipti

Lidojums sākas salīdzinoši agri, un nevilšus, itin kā uz mirkli aizverot acis, zaudēju orientāciju plašajā reljefa krokotajā kartē tur, lejā. Neskaidri jaušami kalni un to sniegotās virsotnes nesteidz sevi nosaukt, un, skatoties ārā pa iluminatoru, rodas neskaidra un grūti definējama sajūsma par tuvošanos kaut kam tik tālam, teiksmainam un šķietami neaizsniedzamam.
Par Hurgadas lidostas tuvumu liecina jūra lidmašīnas kreisā borta pusē un dīvaina, apbūvēta tuksneša ainava, kas pārsteidzošā kārtā nekontrastē ar jūras zilgmi.

Skatīt